Geitonia Mas

Welcome to Geitonia Mas “Our Neighborhood”

           Crowdfunding tool for Neighborhoods

Menu
You must register first

Περιγραφή της «Γειτονιά Μας»

Περιγραφή της «Γειτονιά Μας»

 

 

Λέξεις κλειδιά- νέα γενιά ιδεών, μη κερδοσκοπική, εργαλείο πλήθος χρηματοδότησης, διαφάνεια, κοινωνική (κοινωφελούς) επιχειρηματικότητα, κοινωνικό κεφάλαιο, κοινωνική συνοχή, κοινωνικό διαδίκτυο, διαδραστικό με την πραγματική ζωή, κάνε μια θετική απόδοση στην κοινωνία σκοπό σας και …διασκεδάσετε.

 

 

Η "Γειτονια Μας"

είναι μια μη-κερδοσκοπική ανεξάρτητη και αδέσμευτη εταιρία κοινωνικής δικτύωσης(social media network) και λειτούργει σε ανοιχτό σύστημα. Είναι καινοτομία.

παρέχει τις υπηρεσίες της στην κοινότητα ως εργαλείο πλήθος χρηματοδότησης(crowdfunding) για την κοινωνία.

δημοσιεύει on-line τους λογαριασμούς εσόδων και εξόδων για διαφάνεια και για όσους θέλουν να συμβαδίζουν με τις οικονομικές εξελίξεις της εταιρείας σε ένα ανοικτό σύστημα.

τα κεφάλαια είναι αποκλειστικά από ιδιωτικές/εταιρικές πηγές, όπως η  on-line διαφήμιση ,εταιρικές και ιδιωτικές δωρεές, κ.α. Δεν επιθυμούμε καμία χρηματοδότηση από τo κράτος ή από Eυρωπαϊκά πακέτα.

 

 

 

Ως εργαλείο χρηματοδότησης για μια γειτονιά,
τα χρήματα από την on-line διαφήμιση διανέμονται
μεταξύ των on-line «ταμείων» των ενεργών γειτονιών.
Σε αντάλλαγμα, τα online«ταμεία»
προσφέρονται για να χρηματοδοτήσουν τις
καινοτόμες ιδέες της κάθε  γειτονιάς.

 

Με λιγότερα  λόγια...

Εμείς πουλάμε διαφημίσεις και βγάζουμε χρήμα. Τα χρήματα πηγαίνουν σε κοινωφελείς σκοπούς. Και εσείς μπορείτε να διασκεδάσετε, ή να συμμετέχετε ή και τα δυο!

Όλοι μαζί αλλάζουμε τον κόσμο!

Απλό!

on 11/01/2014
Was this helpful?

 

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να προσφέρετε εσεις την θετική απόδοση σας στην κοινωνία.

 

Η αποστολή της «Γειτονιάς Μας» είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε την κοινωνική επιχειρηματικότητα πιο ελκυστική, εύκολη, γρήγορη και διασκεδαστική.

Εδώ είναι ένα ωραίο παράδειγμα για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα από το  Wikipedia "είναι η διαδικασία επίτευξης καινοτόμων λύσεων σε κοινωνικά προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, οι κοινωνικοί επιχειρηματίες υιοθετούν μια αποστολή για να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν μια κοινωνική αξία. Οι κοινωνικοί επιχειρηματίες αντλούν τα κατάλληλα εργαλεία σκέψης τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο ,όσο και μεταξύ των μη κερδοσκοπικών εταιριών, ώστε να λειτουργούν σε ένα πολυποίκιλο περιβάλλον: Μεγάλες και μικρές, νέες και παλιές, μη κερδοσκοπικοί και κερδοσκοπικοί οργανισμοί, θρησκευτικοί και μη, ακόμα και υβριδικοί. Οι επιχειρηματίες τυπικά μετρούν την απόδοση και την επιστροφή των κερδών, αλλά οι κοινωνικοί επιχειρηματίες λαμβάνουν υπόψιν επίσης την θετική ανταπόδοση στην κοινωνία. Η κοινωνική επιχειρηματικότητα συνήθως προάγει ευρείς κοινωνικούς, πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς στόχους και συνήθως συνδέεται με εθελοντικές και μη-κερδοσκοπικες εταιρίες. [2] Τα κέρδη μπορούν μερικές φορές να πρέπει να ληφθούν υπόψιν για ορισμένες εταιρείες ή άλλες κοινωνικές επιχειρήσεις. πηγή

 

Σε αντίθεση με όλους τους κοινωνικούς επιχειρηματίες, η “Γειτονιά Μας”δεν επιδιώκει να βρει επενδυτές ή ενδιαφερόμενους. Δεν αναζητεί χρηματοδότηση από την κυβέρνηση ή Ευρωπαϊκά πακέτα. Το κάνουμε αυτό, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρανοήσεις σχετικά με το ποιος είναι ο Σκοπός μας. Αυτές οι παρεξηγήσεις θα αναπαράγουν μόνο δυσπιστία, και με τη σειρά τους, μπορούν να δημιουργήσουν αναξιοπιστία και προβλήματα στην συνοχή και την ελεύθερη έκφραση σε όλους που συμμετέχουν.

 

     Α. Θέλουμε να παραμείνουμε ανεξάρτητη και αδέσμευτη ως ιστοσελίδα ως ένα δίχτυ ασφαλείας για την κοινωνία, καθώς και για των δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


     Β. Εμείς πωλούμε διαφημίσεις και τα καθαρά κέρδη (έχουμε έξοδα που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη) πηγαίνουν στις γειτονιές.


      Γ. Δεχόμαστε δωρεές, ωστόσο, πολύ λίγη προσοχή έχει δοθεί στην δημιουργία μιας στρατηγικής άντλησης κεφαλαίων από δωρεές. Προτιμούμε οι υπηρεσίες που προσφέρονται για λογαριασμό της “
Γειτονια Μας” όπως μεταφράσεις άρθρων, συντήρηση προγραμμάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή, δημοσιεύσεις και εύρεση τρόπων χρηματοδότησης  είτε για τους διαφημιστές ή για τα νέα μέλη.


     Δ. Αν και διαφημιστικές υπηρεσίες μας είναι για τις μεγάλες και τις μικρές επιχειρήσεις, στοχεύουμε στη στήριξη των μικρών και τοπικών επιχειρήσεων με μια ανέξοδη διαφήμιση (για περισσότερες πληροφορία- στο τμήμα Marketing).

Δείτε εδώ μερικά ορόσημα της “Γειτονιά Μας”.

Για να  δείτε ένα παράδειγμα ενεργής γειτονιάς  -επισκεφθείτε  το Ανατολικό Μαρούσι.

on 11/01/2014
Was this helpful?

 

Μπράβο σας, είσαστε στην σωστή γειτονιά.

Η «Γειτονιά Μας» είναι για όλους μας. Και χρειαζόμαστε να συμμετέχετε όλοι!

 

Λέτε ότι δεν έχετε σκοπό; Οχχχ… Είστε από αυτούς .... Αλλά, δεν πειράζει, δεν υπάρχει πρόβλημα ήρθατε στο κατάλληλο μέρος!!! Διαβάστε λίγο πιο κάτω.

 

Λέτε ότι δεν έχετε χρόνο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αυτό είναι το internet και είναι πανεύκολο. Όλα είναι γρήγορα εδώ. Εάν έχετε 5-10 λεπτά την ημέρα, την εβδομάδα ή ακόμη και τον  μήνα ... Ωραία, θα σας  βοηθήσουμε να ξεκινήσετε .. απλά διαβάστε λίγο πιο κάτω.

 

Λέτε ότι δεν έχετε χρήματα; Δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχουμε ακριβώς το σωστό τρόπο για τις δραστηριότητες για σας. Η «Γειτονιά Μας” σχεδιάστηκε για να συμπεριλάβει τις αρχές της ενδυνάμωσης, ευαισθητοποίησης και δέσμευσης της κοινότητας  κάποιου, ώστε να κάνει την επίλυση προβλημάτων πιο διαφανή, γρήγορη, αποτελεσματική και διασκεδαστική. Συμβουλή: Δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα καλής θέλησης. Τώρα θα φτάσετε στο σημαντικό μέρος ... μόλις λίγο πιο κάτω.

 

Αλλά, πρώτα θα πρέπει να έχετε αυτό στο μυαλό σας:

 

Η “Γειτονιά Μας
έχει ένα αμφίδρομο σύστημα χρηματοδότησης από βραβευμένες ιδέες, είτε από:

 

     1. Δημοσκοπήσεις για τα μεγάλα "έργα" της γειτονιάς

  Εναπόκειται σε κάθε κοινότητα ή σε κάθε γειτονιά να αποφασίσει τι θεώρει ότι είναι "σημαντικό". Αυτή είναι η δημοκρατία της βάσης στην δράση. Το διαχειριστικό πάνελ κάθε γειτονιάς είναι εξοπλισμένο με blogs και φόρουμ και ένα ειδικό εργαλείο για τις παρουσιάσεις project. Η γνώμη του καθενός μπορεί να ακουστεί.  Ως παράδειγμα ενός σημαντικού έργου: η ιδέα ενός λυκείου για την γειτονιά του ανταγωνίζεται με αυτήν του δημοτικού σχολείου. Το 40% των εσόδων από τα «ταμεία» πηγαίνει προς ένα  σημαντικό σκοπό.

 

 

      2. Το σύστημα κοινωνικών μονάδων KENOS

Το Kénos (προέρχεται από την ελληνική λέξη για την κοινωνία και προφέρετε kinωs), το σύστημα  κοινωνικών μονάδων είναι για μικρότερα προγράμματα στη γειτονιά ή για  εθνικά/παγκόσμια προγράμματα που δεν έχουν την δυνατότητα ψήφου σε μια γειτονιά. Το Kénos, ένα σύστημα κοινωνικών μονάδων, είναι πόντοι που μπορεί να κερδίσει ο χρήστης από μια σειρά on-line δραστηριοτήτων. Ο χρήστης/φλος μπορεί να παρακολουθεί τον αριθμό των Kénos μέσω της σύνδεσης στο προφίλ του. Τα εικονίδια των πόντων και των βραβείων δημοσιεύονται στο προφίλ. Στην ολοκλήρωση του οικονομικού κύκλου, ο χρήστης διανέμει τα Kénos που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει για την εν λόγω περίοδο σε μια ιδέα της επιλογής του, ή σε φιλανθρωπικό ίδρυμα ή σε οποιαδήποτε ιδέα που έχει αναρτηθεί στην γειτονιά τους ή σε παγκοσμίου ή εθνικού επιπέδου ιδέες που έχουν κατοχυρωθεί στο διαχειριστικό πάνελ της αρχικής σελίδας. Για παράδειγμα, είναι δύσκολο για ένα έργο του νηπιαγωγείου να ανταγωνιστεί με ένα δημοτικό σχολείο ή γυμνάσιο, λόγω του όγκου των ψηφοφόρων. Το 60% των εσόδων της γειτονιάς σας σε Kénos.

 

Η “Γειτονιά Μας”: Αλληλοεπιδρά  με την πραγματική ζωή.
Και για  τα δύο συστήματα, παρακαλούμε τους διαφημιστές να είναι παρόντες για να μοιράσουν τα βραβεία στις τελετές βράβευσης  για λογαριασμό της “Geitonia Mas” –αφού αποτελούν το εργαλείο χρηματοδότηση της κοινωνίας . Είναι μια καλή εκδήλωση δημοσίων σχέσεων τόσο για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και καταδεικνύει την εμπιστοσύνη  από μια γειτονιά προς τους χορηγούς τους.

on 11/01/2014
Was this helpful?

tree or houses

Λες ότι δεν έχεις διαβάσει τίποτα από τα παραπάνω αλλά η προσοχή σου έπεσε σε αυτή την πρόταση. Εντάξει, δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά μείνε σε επαφή μαζί μας κάνοντας κλικ στο site.  Ακόμα καλυτέρα, μπορείς να εγγραφείς για το ενημερωτικό δελτίο. Πάρε το χρόνο σου για να καταλάβεις πως λειτουργούν τα πράγματα, αλλά προσπαθήσε να κρατήσεις επαφή μαζί μας σε καθημερινή βάση.

Λες ότι σου αρέσει πως ακούγονται όλα αυτά, αλλά εξακολουθείς να θέλεις να ξεκαθαρίσεις  κάποια πράγματα. Εντάξει. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Άνοιξε ένα λογαριασμό προφίλ και έτσι, μπορείς να φέρεις και μερικούς φίλους μαζί. Χρησιμοποίησε τη σελίδα του προφίλ σου εδώ στην «Γειτονιά Μας» για να κρατήσεις σε επαφή με τους φίλους σας στο Facebook. Είμαστε ένα καλό στέκι. Εν τω μεταξύ, θα μαζέψεις Kénos και τη στιγμή που θα έχεις καταλάβει τα πάντα, θα είσαι έτοιμοι να συμμετάσχεις με πιο ενεργό τρόπο. Εν τω μεταξύ, απλά οι επισκέψεις σου θα αυξήσουν τις αξιολογήσεις μας, κάτι που θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε τα έσοδά μας που θα χρησιμοποιηθούν για ένα καλό σκοπό.

Λες ότι αυτό είναι το πιο έξυπνο και πιο θετικό πράγμα που έχεις ακούσει εδώ και πολύ καιρό!  Ευχαριστούμε, και εμείς πιστεύουμε σε αυτό τόσο πολύ! Τώρα μπορείς να ξεκινήσεις . Μπορείς να ανοίξεις ένα λογαριασμό στο προφίλ, μπορείς να συνδεθείς εδώ  στους συνδέσμους της γειτονιάς σου ή ακόμα καλύτερα, κάντε κλικ στα links εδώ στην σελίδα Τμήμα Επιχειρήσεων και Οικονομικών και να αρχίσεις να συμμετέχεις!

Υποσημείωση: Παρακαλώ σημειώστε!  

Η «Γειτονιά Μας» είναι μια μοναδική στο είδος της ιστοσελίδα και εξακολουθεί να είναι ένα έργο σε εξέλιξη (και πιθανότατα, όπως και η ανθρώπινη φύση, πιθανώς πάντα να είναι ένα έργο σε εξέλιξη). Βασιζόμαστε στην ανταλλαγή πληροφοριών  και στα σχόλιά σας για να μας βοηθήσετε να εξελιχθούμε σε κάτι που ο καθένας θα είναι υπερήφανος που  είναι  μέρος της.


Καλώς ήλθατε στην "Γειτονιά Μας" .
Ζητώ η ανθρωπότητα- Ζήτω η δημοκρατία!

Εδω Ανοικεις!

 

Υ.Γ για Ελληνική 'Εκδοση

Υ.Γ.

Όλα είναι συνδεδεμένα.

Έμπνευση για το σχεδιασμό τις «Γειτονιά Μας» είναι η ιδία Ελληνική κουλτούρα και ο πολιτισμός της που εκφράζεται εδώ και χιλιάδες χρονιά στην ατομικότητα με το σύνολο. Όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Ελληνικός πολιτισμός, οι επιλογές ήταν μεταξύ βαρβαρότητα και πολιτισμού. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να πει πως ο Ελληνικός mosaic treeπολιτισμός ανήκει στην συλλογική κουλτούρα(collective) της Από Ανατολής ή τις ατομιστικής κουλτούρας της Δύσης. Ο Έλληνας μαραζώνει στην ασφυκτική, μη δημιουργική κουλτούρα της Από Ανατολής και αυτοκαταστρέφεται στην συναγωνιστική και ατομιστική (πάνω από όλα ο εαυτός μου) κουλτούρα της Δύσης. Οι Έλληνες αγαπάνε τη ζωή, την οικογένεια, την παρέα, την κουβεντούλα, την δημιουργικότητα, τις γιορτές, τα γλέντια και την ελευθερία . Οι Έλληνες πάντα χαίρονται και πρόσφεραν σε μια κοινότητα που είναι ανοιχτή στο ίδιο το άτομο και έτσι αναβαθμιζόταν το σύνολο. Οι Έλληνες ζουν, δημιουργούν, συνεργάζονται και πάνω από όλα γιορτάζουν μαζί. Δεν είναι τυχαίο ότι επί Τουρκοκρατίας, ήταν αρκετοί που πήραν τα βουνά και με καλή θέληση μεταξύ τους, αυτοί οι άνθρωποι δημιούργησαν νέους οικισμούς και κοινότητες.

Το κοινωνικό διαδίκτυο «Γειτονιά Μας» φιλοδοξεί να προσφέρεται σαν τεχνολογικό εργαλείο για να διευκολύνει τον ενεργό πολίτη να έχει πρόσβαση με εύκολο και γρήγορο τρόπο σε ένα άνετο πλαίσιο της άμεσης δημοκρατίας, κοινωνικό κεφάλαιο και δυναμισμό, καλής θέλησης και ειλικρίνειας, τοπική οικονομία και πάνω από όλα αναβάθμιση του πολιτισμού μας.

Με τη χρήση της τεχνολογίας δημιουργήθηκε ένα defaultfuture(Η/Υ ορισμός για κάτι προγραμματιζόμενο που παίρνει τη θέση του όταν δεν υπάρχουν άλλες επιλογές) έτσι ώστε να οργανώσουμε καλλίτερα το μέλλον μας. Έτσι, εύκολα περνάμε σε μια νέα εποχή με ηλεκτρονική ταχύτητα- μια εποχή που πρέπει να βάλουμε νέους στόχους, προσδοκίες , σωστή διαχείριση και αποφάσεις, έτσι ώστε να μας μένει χρόνος για να βρεθούμε σαν άνθρωποι, σαν οικογένειες, σαν φίλοι-μια όμορφη κοινότητα.

on 11/01/2014
Was this helpful?

vres geitonia c