Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΟΠΛΟΦΟΡΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

(0 ψήφοι)
Ο ΟΠΛΟΦΟΡΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ
08 Ιανουαρίου
2017
Κατηγορία: Διεθνή

O δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο παραδέχεται ότι “το μυαλό του ελεγχόταν” από υπηρεσία πληροφοριών, ενώ αυτόπτης μάρτυρας ισχυρίζεται ότι υπήρχαν τουλάχιστον τρεις άλλοι "κρυφοί " οπλοφόροι , με υψηλής ισχύος τουφέκια, που πυροβολούσαν το πλήθος.

Από John Drake/John Ofeon

Αυτόπτης μάρτυρας: “ Υπήρχαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι εκεί , που εξακολουθούσαν να πυροβολούν”, μετά τη σύλληψη του πρώτου δράστη.

Ο υποβιβασμένος και αποταγμένος οπλίτης της Εθνοφρουράς της Αλάσκας και φερόμενος ως δολοφόνος των 5 ατόμων στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Fort Lauderdale-Hollywood, Εστεμπάν Σαντιάγκο , 26 ετών , μπορεί να βρίσκοταν υπό πνευματικό έλεγχο ή να ήταν ψυχικά ασθενής , σύμφωνα με αξιωματούχους του FBI.

Ο Σαντιάγκο, ο οποίος συνελήφθη τον Ιανουάριο και πρόκειται να δικαστεί το Μάρτιο αντιμετωπίζοντας ποινικές κατηγορίες , εμφανίστηκε πρόσφατα απρόσκλητος σε ένα γραφείο του F.B.I. στο Anchorage της Αλάσκας και ζητούσε βοήθεια.

Ο Σαντιάγκο είπε στο F.B.I. ότι πίστευε ότι το μυαλό του βρισκόταν υπό έλεγχο , ενδεχομένως, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ή την C.I.A. και παραδέχτηκε ότι άκουγε φωνές, που ο Σαντιάγκο ισχυριζόταν ότι του έλεγαν να μελετήσει "εξτρεμιστικό υλικό στο Διαδίκτυο”, αναφέρει η εφημερίδα New York Times.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Σαντιάγο, η φίλη του και ακόμη και οι συνάδελφοι του προειδοποίησαν τις αρχές για τις εμπειρίες του, το F.B.I. απέτυχε να τον θέσει υπό κράτηση πριν από τοταξίδι του στη Φλόριντα.

"Τα αρχεία δείχνουν ότι ο Σαντιάγκο είχε τρεις άδειες οδήγησης από την Αλάσκα, τη Νέα Υόρκη και το Πουέρτο Ρίκο," μαζί με την στρατιωτική του ταυτότητα , τα οποία όλα βρισκόταν πάνω του κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών της Παρασκευής, όπως αναφέρθηκε από μια τοπική θυγατρική του ABC News.

Σαν υπνωτισμένος, όπως ο “υποψήφιος από την Μαντζουρία” , 0 Σαντιάγκο “ περπάτησε προς τον χώρο παραλαβής των αποσκευών, όπου οι μάρτυρες είπαν ότι άρχισε να πυροβολεί και φάνηκε να στοχεύει στα κεφάλια των θυμάτων. Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Σαντιάγκο δεν είπε ούτε μια λέξη. Πυροβολούσε με το όπλο του μέχρι που τελείωσαν οι σφαίρες . Πέταξε το όπλο κάτω και ξάπλωσε στο έδαφος με απλωμένα χέρια και πόδια μέχρι να τον πλησιάσει ο αναπληρωτής σερίφης του Broward "

Το USA Today γράφει :

Το ακόμα και τώρα ανησυχητικό περιστατικό αποδίδεται σ’ ένα αναδυόμενο προφίλ ενός βαθιά διαταραγμένου ανθρώπου, που περιγράφεται από τη θεία του την Παρασκευή, σαν κάποιος, που είχε “χάσει το μυαλό του."

Η Maria Luisa Ruiz από το Union City στο New Jersey είπε ότι ο εν λόγω ανιψιός της, που μόλις είχε μετακομίσει στην Αλάσκα για εργασία ως φύλακας, μόλις πρόσφατα άρχισε να δείχνει σημάδια αστάθειας.

"Όπως και πριν από ένα μήνα, ήταν σαν να έχασε το μυαλό του," είπε ."’Ελεγε ότι έβλεπε πράγματα."

Επιπλέον, είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε ότι ο πρώην γραμματέας του Λευκού Οίκου Ari Fleischer ήταν παρών στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών και μετέδιδε με λεπτομέρειες ζωντανά την κατάσταση στο Twitter.

Επιπλέον, ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πραγματικό γεγονός υποστηρίζει ότι αφού έπιασαν τον πρώτο άντρα "έπρεπε να ήταν τρεις (άλλοι) οπλοφόροι εκεί."

“[...] Μπορούσαμε να τους δούμε κυριολεκτικά μέσα από τα παράθυρα , μπορούσαμε να δούμε τη φωτιά να βγαίνει από τις κάννες . Υπήρξαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι εκεί , που εξακολουθούσαν να πυροβολούν. ‘Ηταν σαν ένα μεγάλης ισχύος τουφέκι, σαν AR ή κάτι τέτοιο [...]. Ήταν ασταμάτητοι πυροβολισμοί . Σαν να άρχιζαν να χτυπάνε διαφορετικούς ανθρώπους μέσα στο πλήθος. Έπρεπε να φύγουμε . Έπρεπε να καλυφθούμε. "

Εν τω μεταξύ, το Reuters αναφέρει ότι η προσοχή στρέφεται τώρα προς το κίνητρο του δράστη : Οι ομοσπονδιακοί ανακριτές το Σάββατο θα διερευνήσουν το θέμα από όλες τις πλευρές για να καθορίσουν τα κίνητρα πίσω από τους μαζικούς πυροβολισμούς , όπου ένας εισβολέας άνοιξε πυρ σε ένα γεμάτο από ανθρώπους χώρο παραλαβής αποσκευών στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale , σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους. Ο ερευνητής του F.B.I. George Piro είπε ότι οι ερευνητές του F.B.I. δεν έχουν αποκλείσει την τρομοκρατία ως λόγο για την επίθεση και εξέταζαν τις πρόσφατες κινήσεις του υπόπτου.

"Εμείς θα επιδιώξουμε να εξετάσουμε το θέμα από όλες τις πλευρές για να προσπαθήσουμε να καθορίσουμε το κίνητρο πίσω από την επίθεση αυτή."

<>ΠΗΓΗ http://www.zerohedge.com/news/2017-...

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

H συγκεκριμένη επίθεση έχει πολλά σκοτεινά σημεία.

Από την αρχή της είδησης υπήρχε μία υπερβολή στην κάλυψη της, που μάλλον οφειλόταν στο ότι μετέδιδε ζωντανά τα γεγονότα στο Twitter ένα δημόσιο πρόσωπο των ΗΠΑ, ο κος Ari Fleischer .

O ΑRI FLEISCER ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ
ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2001 ΕΩΣ 2003 ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ GEORGE W. BUSH.
 

 Τα θύματα στις αρχικές αναφορές φημολογούνταν ότι ήταν πολλά.

Τελικά προέκυψε ότι οι νεκροί ήταν μόνο πέντε και υπήρχαν έξι τραυματίες.

Ο αριθμός αυτός μπορεί να θεωρηθεί μικρός, καθώς προκλήθηκε με ένα περίστροφο των 9 χλστ, που συνήθως δεν περιέχει παραπάνω από 15 σφαίρες.

Ο δράστης χρησιμοποίησε τρεις γεμιστήρες, δηλαδή έριξε τουλάχιστον 45 πυροβολισμούς

 

TO OΠΛΟ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΚΑΙ 500 ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΌ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ
ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΧΕ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟ MY SHIT (=H ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΡΓΚΟ)

 

 

Tα όπλα αυτού του διαμετρήματος παρουσιάζουν μικρότερο τίναγμα και διευκολύνουν τη σκόπευση. Οι σφαίρες τους έχουν μικρότερο κόστος, υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα διαθέσιμα βλήματα και θεωρούνται γενικότερα πιό αξιόπιστα. Γι’ αυτό και τα προτιμούν κυρίως οι αστυνομικοί.

ΠΗΓΗ http://www.tactical-life.com/firear...

Ο δράστης υπηρετούσε ως προσωπικό ασφαλείας στην Εθνοφρουρά της Αλάσκας και είχε πάνω του 4 ταυτότητες. Γιατί άραγε?

Η στρατιωτική ταυτότητα χρειαζόταν μάλλον για να δικαιολογήσει την μεταφορά του όπλου στη μοναδική τσάντα αποσκευών του.

Οι υπόλοιπες τρεις άδειες οδήγησης δείχνουν ότι είχε περάσει εκπαίδευση από μυστικές υπηρεσίες.

Στην Αμερική οι άδειες οδήγησης χρησιμοποιούνται ως ταυτότητες. Οπότε η χρήση τριών διαφορετικών ταυτοτήτων μαζί μέ ένα κοινό επώνυμο, όπως το Σαντιάγκο, δείχνει ότι τον είχαν μάθει να ταξιδεύει υπό κάλυψη.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις υπηρέτησε στο στρατό για 9 χρόνια και ήταν σήμερα 26 χρονών.

Επομένως η πληροφορία ότι είχε αποταχθεί τον Αύγουστο του 2014 από την εθνοφρουρά της Αλάσκας είναι πλαστή.

Αν αλήθευε , θα έπρεπε ο Σαντιάγκο να είχε καταταγεί στο στρατό 15 χρονών (!) και πάλι δεν θα εξηγούσε την ύπαρξη της στρατιωτικής ταυτότητας, που βρέθηκε πάνω του.

Η γενικότερη εμφάνιση του μάλλον μοιάζει με προβληματικό βετεράνο του στρατού, που δεν έπαιρνε τα ψυχοφάρμακα του τακτικά.

Θα μπορούσε βέβαια να είναι και πράκτορας σε μυστική αποστολή , με σκοπό να δελεάσει τζιχαντιστές να επικοινωνήσουν μαζί του.

‘Οπως προέκυψε από σημερινή έρευνα, ο Σαντιάγκο από το 2007 έγραφε με το ψευδώνυμο Αashiq Hammad σε σελίδα , που παρουσίαζε με όπλα, εκρηκτικά και ισλαμική προπαγάνδα, αντέγραφε ισλαμικά θρησκευτικά τραγούδια και κατέγραψε τον εαυτό του στο My Space να απαγγέλλει την ισλαμική δήλωση πίστης.

Ο Σαντιάγκο λόγω των ιδιαιτεροτήτων του ήταν πολύτιμος για τον Αμερικανικό Στρατό.

Τον χρησιμοποίησαν το 2010 για συλλογή πληροφοριών στο Ιράκ για 10 μήνες, ως άτομο κατάλληλο να υποδυθεί τον τζιχαντιστή και τον παρασημοφόρησαν για το επιτυχημένο έργο του...

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης του ήταν υποχρεωμένος να παρακολουθεί βίντεο με προπαγάνδα των τζιχαντιστών για να μπορέσει να τους μοιάσει και να ταυτισθεί μαζί τους για τις ανάγκες του ρόλου του.

Αλλά δυστυχώς ο ίδιος μπήκε στο πετσί του ρόλου τόσο έντονα, ώστε απέκτησε ψυχολογικά προβλήματα.

Η επόμενη μετάθεση του έγινε στο Πόρτο Ρίκο (τόπος καταγωγής του), όπου υπάρχουν ελάχιστες στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ (κυρίως με βετεράνους και έφεδρους).

Μήπως αντιμετώπιζε από τότε ψυχολογικά προβλήματα?

Η θεία του περιέγραψε σε τηλεφωνική συνέντευξη τον δράστη: “‘Δεν ήταν στα καλά του. Φαινόταν κανονικός που και που, μα άλλες φορές φαινόταν σαν χαμένος. Είχε αλλάξει.Μίλαγε για τη συνολική καταστροφή (στο Ιράκ) και για τον θάνατο παιδιών.Σταμάτησε να τηλεφωνεί. Δεν απαντούσε στα μηνύματα μου.Θα μπορούσα να του τηλεφωνήσω ή να του στείλω μηνύματα. Φαινόταν απόμακρος”.

ΠΗΓΗ http://edition.cnn.com/2017/01/06/u...

H απραξία του F.B.I. προβληματίζει πολύ σοβαρά. Τους έλεγε παλαβομάρες, τον έστειλαν για ιατρικό έλεγχο, αλλά δεν πήραν κανένα μέτρο περιορισμού της οπλοκατοχής του, ούτε τον έβαλαν σε λίστα ελέγχου των πτήσεων.

Αυτό δείχνει ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας του ήταν γνωστά. ‘Ισως νόμιζαν ότι συμπεριφερόταν έτσι για να απολαύσει την ιατρική περίθαλψη των βετεράνων ή για να εξασφαλίσει κάποιο μικρό βοήθημα από τον στρατό.

Θα μπορούσε βέβαια η μη παρέμβαση τους να οφείλεται στο ότι , αν ήταν σε ενεργή υπηρεσία, δεν ανήκε η περίπτωση του στη δικαιοδοσία της Αστυνομίας, αλλά στην αντίστοιχη υπηρεσία του στρατού.

Ας έλθουμε όμως στο ζουμί της υπόθεσης.

Γιατί επιλέχθηκε αυτό το αεροδρόμιο?

To Fort Lauderdale βρίσκεται στη Φλώριδα, 45 χιλιόμετρα βόρεια από το Μαιάμι.

Η μητροπολιτική περιοχή του Μαιάμι είχε πληθυσμό 6.012.031 κατοίκους το 2015.

Η περιοχή δέχεται ετησίως 12 εκατομμύρια επισκέπτες, εκ των οποίων 2,8 διεθνείς τουρίστες.

‘Εχει ηλιοφάνεια 125 ημέρες τον χρόνο, μέση θερμοκρασία 24,2 βαθμούς Κελσίου και μέση πληρότητα ξενοδοχείων 72,7%.

Η ευρύτερη περιοχή έχει πολύ μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ https://en.wikipedia.org/wiki/Fort_...

Υπήρχε άλλος καλύτερος στόχος από το διεθνές αεροδρόμιο του Fort Lauderdale, αν κάποιος ήθελε να πλήξει την τουριστική βιομηχανία της περιοχής?

Ποιός ταξιδιώτης θα νιώθει πλέον ασφαλής εκεί , όταν παραλαμβάνει τις αποσκευές του μετά από αυτή την πρωτότυπη τρομοκρατική επίθεση?

Ο δράστης μετέφερε το όπλο άδειο κατά την πτήση στις αποσκευές του , απλά πήγε στην τουαλέτα το γέμισε και το άδειασε πάνω στους ανύποπτους συγκεντρωμένους ταξιδιώτες.

Ο οποιοσδήποτε τρελός μπορεί να το ξανακάνει αύριο.

Και στη συνέχεια να ξαπλώσει ήρεμος για να συλληφθεί από την τοπική αστυνομία.

Η επιλογή του στόχου μυρίζει από μακριά μυστικές υπηρεσίες.

Ο δράστης μπορούσε να κάνει αντίστοιχη επίθεση στην Αλάσκα, όπου έμενε (κοντά στο μοναδικό τζαμί της πόλης) , αλλά αντίθετα προτίμησε να πάρει μία καναδική πτήση της Delta airlines και να ταξιδέψει μόνος ως τουρίστας με μία μοναδική χειραποσκευή, που περιλάμβανε ένα όπλο...

Η ενδεχόμενη τρομοκρατία γίνεται έτσι πολύ πιθανή.

ΠΗΓΗ http://gotnews.com/breaking-fortlau...

Για να μην υπάρχει πλέον καμμία αμφιβολία , ήδη βρέθηκε φωτογραφία του στο διαδίκτυο με την χαρακτηριστική χειρονομία των τζιχαντιστών με το δάκτυλο και κατάλληλη ενδυμασία.

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΖΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ.

 

Το μόνο ερώτημα, που πρέπει να απαντηθεί είναι αν ήταν και τρελός ή απλά ενεργούσε σαν διπλός πράκτορας.

Από όσα γνωρίζουμε ως τώρα, κανένας ισλαμιστής τρομοκράτης δεν παραδόθηκε ζωντανός και μάλιστα στην τυποποιημένη στάση σύλληψης στο έδαφος με ανοικτά πόδια και χέρια...

Aν πάντως ήταν διπλός πράκτορας, αυτό θα εξηγούσε το ότι η έρευνα ανατέθηκε στον γεννημένο στη Βηρυτό ειδικό πράκτορα του F.B.I. George Piro.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ F.B.I. George Piro.

 Ο συγκεκριμένος πράκτορας ήταν στο παρελθόν ο κύριος ανακριτής του Saddam Hussein...

ΠΗΓΗ https://en.wikipedia.org/wiki/Georg...

Από John Drake/John Οfeon - Facebook

Από «Γειτονιά Μας» : Προτείνουμε να δείτε παραγωγή του BBCτο βίντεο του δημοσιογράφου & ιστορικού AdamCurtis: BitterLake

John Drake/John Ofeon

Ανεξάρτητος Ερευνητής

Ιστότοπος: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012821285688